Ervaring van Edser Fokkens met z’n training & voedingsschema.

Omdat ik het gevoel kreeg dat ik met mijn trainingen een klein beetje bleef steken, heb ik besloten een afspraak te maken met PT-Drachten. Hier sprak ik Maico aan die ik nog kende van de tijd toen hij als fitnessinstructeur bij Bewegingscentrum Drachten werkzaam was. Hij werkt nu als Personal Trainer en het leek me leuk en leerzaam om bij hem een trainingsschema en voedingsschema te laten opstellen. 

Ik was behoorlijk onder de indruk, toen ik erachter kwam, dat ik eigenlijk veel te weinig calorieën binnen kreeg, gezien mijn postuur en actieve levensstijl. Volgens mijn nieuwe voedingsschema  zou ik bijna 3 keer zoveel eten naar binnen moeten schuiven als wat ik gewend was. Daarbij bleken de hoeveelheid calorieën ingesteld te zijn op onderhoud en waren mijn trainingen nog niet eens meegerekend. Mijn eerste reactie was: ”Waanzin! Hoe moet ik dit met mijn goede gedrag allemaal wegwerken? Ook leerde Maico me dat het belangrijk was om goed te letten op de juiste verhoudingen koolhydraten, vezels, vetten en eiwitten. Je hebt al snel te weinig eiwit en vezels en veel te snel veel vetten. 

Nu had ik snel zoiets van, als ik nu ervoor zorg, dat de voedingswaarde van de dingen die ik eet top zijn en ook nog lekker, dan moet het goed komen. Dus besloot ik mijn eigen brood te gaan bakken! Volkorenmeel, roggemeel, eieren, melk, gedroogde abrikozen, roomboter, zonnebloempitten, sesam, maanzaad, diverse noten, etc. De variaties zijn eindeloos en er zit veel meer voedingswaarde in dit eigengemaakt brood, dan dat spul wat je in de winkel koopt. 

Door deze ervaring met betere voeding, heb ik nu veel meer energie dan voor dit eetpatroon. Ook heb ik meer zin om dingen aan te pakken die al langer waren blijven liggen. Ik voel mij actiever, vrolijker, energieker en na de training niet meer zo kapot als daarvoor. Ik lijk qua vetpercentage niet echt aangekomen, was ik eerst wel wat huiverig voor. Al met al een goede ervaring en een aanrader voor iedereen die een meer willen halen uit hun trainingen en eetpatroon.  

Ik ga enthousiast verder! 

Maico, bedankt!

 

 

 

 

Secured By miniOrange
Spring naar toolbar

Als u doorgaat op de deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of als u hieronder op "Accepteren" klikt, stemt u daarmee in. De cookie-verklaring is een onderdeel van onze privacyverklaring/

SLUITEN